Белемезов ЕООД и STIHL Ви подаряват своите топ 10 за добър старт на пролетния сезон

posted in: Новини | 0

Време е да „събудите” вашето STIHL оборудване от зимната „дрямка”. Преди да започнете работа с него е добре да го проверите и подготвите за пролетно натоварване. Това е списък със съвети за поддръжка. Преминете през този  „чек” лист и се уверете, че всички уреди и инструменти са готови за работа.

fs-55_1

Забележка: За пълен списък с инструкции за поддръжка, работа и съхранение вижте ръководството за експлоатация на вашия продукт.

 

  1. Проверете състоянието на свещите и цвета на електродите. Ако са кафяви всичко е наред. Ако запалителната свещ изглежда по друг начин, трябва да бъде почистена или подменена.
  2. Проверете въздушните филтри за прах и повреди, за да се определи дали е необходимо почистване или подмяна. Почистете вашите уреди за обдухване, вентилатори, тримери от по едрите боклуци.
  3. Проверете оборудването си за счупени части. Махнете всичко счупено или повредено.
  4. Проверете дали болтовете и гайките на оборудаването са добре затегнати.
  5. Сега е най-доброто време за заточване или подмяна на режещите вериги, или замяна на кордите.
  6. Смажете всички части, където се появяват търкания.
  7. Проверете захранващите кабели на електрическите инструменти за повреда и износване.
  8. При смесване на горивото използвайте „прясно” гориво (съхранявано по-малко от 2 месеца) и ново двутактово масло за двигателя.
  9. Използвайте STIHL MotoMix ® горивна смес. STIHL MotoMix ® е изключително стабилна смес и гарантира добра производителност.
  10. Не включвайте вашите електро-уреди веднага след изваждането им, след продължително сезонно съхранение. Нека се климатизират и загреят за няколко минути.